HSV DE POEL

          Hengelsport vereniging Oudesluis

 

H.S.V. de POEL Centenpotwedstrijd 2018


Er verzamelden zich 10 vissers in de Oude Herberg voor de traditionele centenpotwedstrijd.

Na een heerlijk bakkie koffie van Rineke konden wij naar de waterkant.

Nadat iedereen zijn visspullen in gereedheid had gebracht, hielden wij gezamenlijk een minuut stilte. Dit ter nagedachtenis aan de ons ontvallen voorzitter Willem Beekhuizen.

Wij zaten prachtig aan het eind van de Akker te vissen, een zonnetje en bijna geen wind.  Het zou zelfs mooi zijn als er niets gevangen werd. Maar de vissen zijn ook goed uit de winterslaap gekomen en waren in ruime mate te vangen. Wij gaan de vis in het vervolg wegen in plaats van meten, alleen deze wedstrijd werd er ook nog gemeten. Dit om de verschillen te zien.

Hier wat cijfers; Totaal 121 vissen gevangen waarvan 18 brasems van 35 cm of meer. De grootste vis was 58 cm met een gewicht van 2150 gram! Er zijn 5 brasems gevangen van 56cm.Totaalgewicht van de gevangen vis is 32,4 Kilogram. Wat je noemt een goede start!

Komende zondag gaan dit proberen te herhalen, dit is dan de eerste wedstrijd voor de nieuwe competitie. Zou u ook wel willen vissen bij een zeer gezellige club, waarbij het visplezier boven de vangst staat.

Dan bent u van harte welkom.

Aanmelden kan bij:

Voorzitter J. Roels   06-573.141.29

Secretaris R. Slik06-374.199.15

Penningmeester F. Schurer06-539.328.11